Elektrisch rijden

Engie stelt project elektrische mobiliteit voor in Technopolis

MECHELEN – In Technopolis stelde Engie op vrijdag 16 november zijn eerste 35 elektrisch aangestuurde lichte bestelwagens voor. Het is de start van een ambitieus plan waarin de energieleverancier zijn wagenpark gevoelig wil vergroenen tegen 2020.

Elektrische mobiliteit staat centraal in de strategie van Engie. Vorig jaar nog werd met EVBox een belangrijke speler in laadoplossingen voor elektrische voertuigen overgenomen. Nu wil de energieleverancier nog een stap verder gaan door zelf het goede voorbeeld te geven.

Na een analyse van de verschillende trajecten van de huidige vloot, de autonomie van de lichte bedrijfsvoertuigen (circa 160 km) en de laadmogelijkheden werd beslist om tegen 2020 20% van de vloot te vergroenen. Concreet is het doel over twee jaar zo’n 700 bedrijfswagens en 200 lichte bestelwagens met dieselmotor te vervangen door elektrische voertuigen.

Met 7000 voertuigen in totaal is Engie één van de grootste vlooteigenaars in België. Door op zijn niveau initiatief te nemen wil het bedrijf bijdragen aan de uitbouw op nationaal niveau van deze technologie. Doe-centrum voor wetenschap en technologie Technopolis in Mechelen vormde dan ook de geschikte locatie om die ambities kracht bij te zetten. De eerste 35 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen werden er aan hun nieuwe eigenaars overhandigd.