belgium-boom-dc1

Selecta huurt bij Prologis in Boom

BOOM – Selecta/Pelican Rouge heeft met Prologis een langjarige huurovereenkomst gesloten voor 8.000 m² op het industriepark Krekelenberg in Boom. Het bedrijf heeft zijn intrek genomen in het distributiecentrum Boom DC1, dat een onderdeel is van Prologis Park Boom.

Het Zwitsers bedrijf Selecta, dat in maart 2017 koffiemerk Pelican Rouge overnam, doet het steeds beter. Het bedrijf wilde daarom onder andere de verschillende diensten van het in-house koffiemerk Pelican Rouge centraliseren op één locatie in België. Op die locatie wordt ook de landelijke distributie gecentraliseerd.

Het merk koos dus voor Boom DC1 dat bestaat uit vier eenheden met een totale oppervlakte van ongeveer 40.000 m² aan distributiefaciliteiten. “Doorslaggevend voor het bedrijf was de strategische ligging tussen Antwerpen en Brussel, de centrale bereikbaarheid aan de A12 en de ruime parking”, zegt Olivier Wuyts, consultant industrie bij de Groep Hugo Ceusters SCMS die bij de transactie bemiddelde.

Selecta is Europees marktleider in vending machines en koffiemachines voor de zakelijke markt en out of home locaties. Het bedrijf ondertekende een huurovereenkomst met Prologis voor een gebouw met 7.515m² magazijn en 380m² kantoren en sociale ruimtes. De huurprijzen bedragen 42 euro/m² voor de magazijnen en 90 euro/m² voor de kantoren.