warehouse

ShopWeDo neemt vernieuwd inpaksysteem in gebruik

MECHELEN – E-fulfilment bedrijf ShopWeDo, gevestigd op Mechelen Zuid, heeft een nieuwe stap gezet in zijn expansie. Het bedrijf heeft een vernieuwd inpaksysteem in gebruik genomen.

“De ingebruikname van dit systeem is de eerste van drie concrete stappen richting volledige automatisatie van ons fulfilment warehouse tegen begin 2020”, aldus Kenny Van Paesschen.

Begin dit jaar voorspelden de prognoses voor ShopWeDo een verdubbeling van het aantal zendingen. “Daarom hebben we ons dit jaar gefocust op een aantal innovaties in ons warehouse. De automatische inpaklijn was een investering die noodzakelijk was om onze groei te kunnen blijven volgen. Ze stelt ons in staat om de arbeid van het verzenden aanzienlijk te verminderen zodat er langer en meer orders verzameld kunnen worden.”

Ook bij de inslag is er verder gemoderniseerd. “Elk artikel werd in het verleden reeds gewogen en gefotografeerd, maar nu wordt het ook met een speciale machine volumetrisch gescand. Deze masterdata wordt gebruikt voor optimalisaties in stockage, verpakking en verzending.”

Drie magazijnen

Het paradepaardje van ShopWeDo blijft de eigen WMS software. “Die is een pak slimmer geworden en is volledig locatie-onafhankelijk. Dit was noodzakelijk aangezien we nu vanuit drie verschillende magazijnen werken. Met deze gedecentraliseerde aanpak kunnen we in de magazijnen telkens andere gespecialiseerde diensten leveren. Momenteel splitsen we B2C en B2B klanten over twee magazijnen. In ODTH First Class Logistics hebben we de perfecte partner gevonden om dit mee te verwezenlijken.”

Ook het stockbeheer verbetert. Tot nu toe gebeurde de opslag van goederen vooral in rekken en op palletplaatsen, maar binnenkort biedt ShopWeDo ook stockage per dag per m³ aan.

Het team van het bedrijf werd uitgebreid met Joke Feyen op de klantendienst en sales manager Veerle Vander Sande.

“Tenslotte werd de online tool verbeterd en hebben we een smartphone app ontwikkeld. Zo kan je zelf eenvoudig in realtime volgen hoe je fulfilment overdag bij ons loopt en wij kunnen jou snel verwittigen als er wat foutloopt of als we input nodig hebben.”