Pitpoint-sign_square

PitPoint wil netwerk van CNG-stations verder uitbouwen

MECHELEN – PitPoint, het Mechelse bedrijf dat gespecialiseerd is in schone brandstoffen, groeit gestaag. Daarom zoekt het bedrijf een extra medewerker die het netwerk van tankpunten verder kan uitbreiden.

PitPoint is op zoek naar een location developer voor schone brandstoffen. Vertaling: een scout die op zoek gaat naar geschikte locaties voor tankpunten met alternatieve brandstoffen. In eerste instantie gaat het om tankpunten met CNG, het natuurlijk gas voor voertuigen. PitPoint zoekt mensen met ervaring, al gaat het hier om een jonge sector.

Sander Graumans, marketing coördinator bij PitPoint: “Schone brandstoffen zijn inderdaad vrij nieuw (hoewel wij er al meer dan tien jaar mee bezig zijn), maar deze functie combineert die tak met het scouten van geschikte locaties. Iemand die dat eerder deed voor bijvoorbeeld retail, kan bij ons perfect aan de slag. De werkwijze is gelijkaardig. Ervaring vinden we voor deze functie belangrijker dan opleiding.”

In Mechelen werkt PitPoint momenteel met zes mensen, maar het bedrijf is internationaal actief. “Over de landen heen (Nederland, België, Frankrijk en Denemarken) zijn we met ongeveer 120.”

Naast CNG ontwikkelt, bouwt en onderhoudt PitPoint ook tankpunten met LNG, biomethaan, waterstof en elektrische oplaadpunten.