schaar

Mechelse Rode Schaar in de kijker tijdens Dag van de Ambachten

MECHELEN – Guanita en Angelita Lesage zijn de derde generatie naaisters die het atelier Rode Schaar in Mechelen leiden. Hun uitgebreide expertise, van het ontwerpen en maken van bruidsjurken tot het aanpassen van bedrijfskleding, laten ze zien tijdens de Dag van de Ambachten op 18 november.

Tijdens de Dag van de Ambachten kan iedereen gratis de ateliers van de deelnemende ondernemingen bezoeken.

Rode Schaar wil zondag vooral zijn expertise op het gebied van bruidsjurken op maat in de kijker zetten.

“Samen met mijn zus Angelita run ik naaiatelier Rode Schaar in het centrum van Mechelen”, vertelt Guanita Lesage. “In de midden van de vorige eeuw was de Rode Schaar een keten met meer dan 20 winkels in Vlaanderen en Nederland. Mijn oma had de zaak overgenomen als zelfstandige gerante. Eén voor één sloten de filialen hun deuren, behalve onze zaak. Jaren later nam onze mama de zaak over en in 2011 hebben wij de fakkel overgenomen.”

De meeste Mechelaars komen naar Rode Schaar voor kledingretouches, maar de expertise van de zussen reikt veel verder. “We werken regelmatig voor bedrijven, voor het aanpassen van bedrijfskleding, evenementen en bijvoorbeeld bekleding van stoelen voor de horeca, en we (ver)maken ook bruidsjurken. We zijn de enige zaak in Mechelen en omstreken waar je terecht kan voor een bruidsjurk op maat. Het maken van bruidsjurken willen we meer onder de aandacht brengen tijdens de Dag van de Ambachten.”

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO’s en Zelfstandigen.

Meer info over de ambachtelijke ondernemingen uit de regio die deelnemen aan de Dag van de Ambachten op 18 november vindt u hier.