Verkeer

Rupelbrug blijft langer afgesloten

BOOM – De Rupelbrug staat langer in de stelling dan verwacht. De renovatie zou nu tot eind maart duren. De Vlaamse Waterweg maakt gebruik van de periode dat de brug sowieso afgesloten is voor de heraanleg van de Frans De Schutterlaan (N177) door het Agentschap Wegen & Verkeer.

De Rupelbrug, onderdeel van de gewestweg N177 (Frans De Schutterlaan) die Boom met Willebroek verbindt, kreeg onderaan een anticorrosiebescherming. Ook de betonnen structuur aan de onderkant, het brugdek en de hoogspanningsinstallatie werden vernieuwd. Maar tijdens de renovatiewerken werden nog andere mankementen vastgesteld.

“Twee liggers van de brug zijn aangetast. Ze maken onderdeel uit van de bovenflens die een belangrijke functie heeft voor de stabiliteit van de brug. We hebben dan ook beslist om geen veiligheidsrisico te nemen en de herstelling zo snel mogelijk te starten. Bij de herstelling zal wel lokaal geluidsoverlast zijn. Om de hinder te beperken zal de aannemer ’s avonds en in de weekends niet werken”, klinkt het.

De brug zal toegankelijk blijven voor fietsers en voetgangers. Voor auto’s en vrachtwagens blijft de huidige omleiding, die het Agentschap Wegen & Verkeer inlegde voor de heraanleg van de Frans De Schutterlaan behouden.