mechelennoord

Mechelse bedrijventerreinen kloppen aan bij Somers

MECHELEN – De Mechelse bedrijventerreinen Mechelen Noord, Mechelen Zuid en Ragheno hebben een memorandum overhandigd aan burgemeester Somers, waarin ze een aantal aandachtspunten voorleggen aan het nieuwe stadsbestuur. Ze dringen onder meer aan op een betere ontsluiting van de bedrijventerreinen.

De drie Mechelse bedrijventerreinen beslaan samen ongeveer 350 ha en huisvesten meer dan 300 bedrijven. Ze hebben een ideale strategische ligging tussen Brussel en Antwerpen, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E19 en de verbinding met de A12 via de N16.

De bedrijventerreinen waarderen de inspanningen van het Mechelse stadsbestuur ter ondersteuning van het bedrijfsleven, maar ze wijzen erop dat er nog werk aan de winkel is. Daarom stelden de vzw Industrie Mechelen Noord en vzw Bedrijven Mechelen Zuid dit memorandum met wensen en bekommernissen op.

In het memorandum wordt onder meer aangedrongen op een betere ontsluiting van de bedrijventerreinen die zeker tijdens de spitsuren geplaagd worden door files, een betere veiligheid, een duurzame oplossing voor de wildparkerende vrachtwagens, beter openbaar vervoer, betere infrastructuur voor zwakke weggebruikers en beter groenbeheer.

Beter overleg

De vertegenwoordigers van de bedrijven dringen tevens aan op beter en structureel overleg met de beleidsmakers. “Maar al te vaak vernemen wij beslissingen over nieuwe ontwikkelingen via de pers.”

Het opgestelde memorandum is in de eerste plaats bedoeld voor politici en beleidsverantwoordelijken. “Het dient voor de opstelling van het nieuwe programma 2019-2024, en werd overgemaakt aan burgemeester Bart Somers t.a.v. het nieuwe stadsbestuur, de voorzitter van de gemeenteraad en de politiezone Mechelen-Willebroek. Het is belangrijk dat al deze partijen de visie en wensen van de bedrijventerreinen kennen.”

Dit initiatief geldt volgens de indieners als een uitnodiging voor een goede samenwerking. Ze willen zo de dialoog met de nieuwe bestuursploeg op gang brengen op de meest open en constructieve manier.