WeTravel2

WeTravel2 leidt reisbegeleiders voor mensen met beperking op

WIEKEVORST – Minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 134.400 euro in acht projecten die ervoor zorgen dat elke Vlaming kan genieten van een vakantie op maat. Ook mensen die nood hebben aan extra zorg. WeTravel2 krijgt 22.500 euro uit de pot voor het opleiden van vrijwilligers die met mensen met extra noden mee op reis gaan.

“Veel Vlamingen botsen op drempels als ze op vakantie willen gaan”, zegt minister van Toerisme Weyts. “We investeren in projecten die drempels wegnemen. Ook mensen met bijvoorbeeld een zorgnood verdienen vakantie.”

Reisorganisatie WeTravel2 uit Wiekevorst biedt reizen aan voor mensen met een tijdelijke of permanente fysieke beperking, De organisatie gaat met de subsidie van Weyts via de vzw ReizenIsVoorIedereen zorgen voor persoonlijke reisbegeleiding van mensen met extra noden.

Persoonlijke assistentie

“Reizen met een fysieke beperking brengt niet alleen fysieke drempels met zich mee. Ook waar de fysieke toegankelijkheid optimaal is, blijft de vraag naar persoonlijke assistentie om deze onderneming tot een goed einde te brengen vaak onbeantwoord”, aldus WeTravel2.

“Zowel overkoepelende studies binnen de sector als onze eigen ervaring wijzen uit dat er jaar na jaar een stijgende vraag is naar vakantie met een persoonlijke assistent. WeTravel2 wil met de vzw ReizenIsVoorIedereen een brug bouwen tussen reizigers met noden en kandidaat-begeleiders. Dit willen we doen via een kwaliteitsvolle vrijwilligerswerking met de nodige omkadering en goed opgeleide vrijwilligers. Een dergelijke goed onderbouwde organisatie, die begeleiding biedt voor reizen en uitstappen op individuele basis, bestaat er vandaag de dag nog niet.”

De kerntaken van de vzw zijn drieledig: het werven, vormen, ondersteunen, uitsturen, coachen en evalueren van de vrijwilligers, administratieve en wettelijke ondersteuning (contracten, verzekeringen,…) en het organiseren van opleidingen rond Reizen met een Assistent.