biocartis

Groter Amerikaans belang in Biocartis

MECHELEN – Het belang van een Amerikaanse investeringsgroep in het Mechelse moleculair diagnosticabedrijf Biocartis is aanzienlijk gestegen.

De Amerikaanse investeringsgroep OppenheimerFunds Inc. (OFI) heeft via haar dochterfonds Oppenheimer International Small-Mid Company 1,8 miljoen aandelen van Biocartis bijgekocht. Daardoor is het belang van OFI in Biocartis gegroeid van 5,1 tot 9,41 %.

Het beursgenoteerde Biocartis biedt diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aan om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla™ MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time systeem dat accurate en betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving.

Biocartis lanceerde het Idylla™ platform in 2014. Het Mechelse bedrijf ontwikkelt en commercialiseert nu een snel uitbreidend testmenu voor oncologie en infectieziekte. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de wereldwijde MDx-markt.

Vandaag biedt Biocartis vijftien oncologietesten en twee infectieziektentesten aan in Europa.