Microtron_Opleiding

Microtron maakt schooltechnici vertrouwd met datanetwerken

MECHELEN – Microtron, Mechels specialist in netwerkverbindingen, maakt technische teams van scholen vertrouwd met datanetwerkbekabeling, zodat de scholen minder vaak een beroep moeten doen op externe firma’s.

Microtron leidde de technici van de Tiense Scholengroep op tot specialisten in datanetwerkbekabeling en zorgt daarmee volgens eigen zeggen voor een primeur. “Dankzij lagere installatiekosten – de technici van de scholen kunnen het na de opleiding van Microtron zelf – is er meer budget voor aanpassingen en modernisering van het datanetwerk. Een opportuniteit voor non-profitorganisaties!”, zeggen beide partijen.

“Een moderne school kan niet zonder een krachtig, stabiel en veilig datanetwerk”, aldus Luc Devos, accountmanager bij Microtron. “Daarom zaten we samen met de directie en de technische ploeg van Sint-Paulus in Tienen, en leverden we de nodige kabels, patchpanelen en -kasten voor één van hun gebouwen.”

De firma zorgde ook voor een praktijkgerichte opleiding van de technische ploeg van de scholengroep. “Door technische mensen om te vormen tot experts in datanetwerkbekabeling staan zij voortaan zelf in voor de implementatie van de datanetwerken. Hierdoor is er geen externe partner meer nodig voor de verdere plaatsing in verschillende afdelingen van de scholen, wat forse besparingen met zich meebrengt.”

Toekomst

Op die manier werkt Microtron mee aan de modernisering van onder andere ziekenhuizen, culturele centra, brandweer en politie. Volgens Luc Devos is het van cruciaal belang om dit soort organisaties de kans te bieden hun datanetwerken nu aan te passen en hen volledig klaar te stomen voor de toekomst.

Praktijkgerichte cursussen in samenwerking met de fabrikanten van de geïnstalleerde producten zijn het geheime wapen van de opleiding van Microtron. “Daardoor komt echt alles aan bod op het vlak van datanetwerkbekabeling: zowel het monteren en testen als behalen van certificaten. Voordien was dat enkel mogelijk met erkende installateurs, maar nu kan de eindklant voortaan zelf een garantie van 25 jaar krijgen op de volledige installatie”, besluit Luc Devos.