Rustica

Starter van de Week: Rustica

MECHELEN – De Hoogstraat in Mechelen heeft er een nieuwe zaak bij. Rustica is een gezellige tearoom waar brood en patisserie op de artisanale manier worden gemaakt. Hajar Benabdellah stelt met trots haar zaak voor.

De voorbije twee jaar vroegen veel voorbijgangers in de Mechelse Hoogstraat zich af wie of wat zich op huisnummer 68 zou gaan vestigen. Zo lang heeft het ook geduurd voor Hajar Benabdellah en haar man klaar waren met de verbouwing van hun nieuwe zaak, waarvoor ze vanuit Brussel naar Mechelen zijn afgezakt.

“Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt”, vertelt Hajar. “In mijn familie zijn we allemaal dol op lekkere taarten en andere zoetigheden. Op een dag wilde ik thuis een taart namaken die ik in een receptenboek had gezien. Daar is alles begonnen. Van kleine taarten ging ik naar grote verjaardagstaarten, taarten voor bruiloften, en zo elke keer een stapje verder. Daarna ben ik me meer gaan specialiseren in het uiterlijk van mijn taarten. Ik schreef me in voor een opleiding van brood- en banketbakkerij en later ook voor die van chocolatier.”

Gevarieerde menukaart
Rustica zet in op een heel gevarieerde menukaart. “Wij serveren koude én warme maaltijden. Je kan bij ons zowel terecht voor een lekker broodje als voor taarten, pannenkoeken, croques en salades maar ook voor soep of pasta. Maar het belangrijkste blijft ons ontbijt menu. Daarnaast is er een groot assortiment warme en koude dranken. Speciale milkshakes worden ter plaatse bereid. En we pakken graag uit met ons artisanaal zuurdesem brood. Dat wordt nu al gretig besteld door bedrijven uit de buurt, omdat het voor het overige niet zo gemakkelijk te vinden is.”

Barok interieur
Maar de échte blikvanger van Rustica vind je misschien wel terug in het interieur. “Sinds de opening op 1 oktober hebben wij al een aantal keer goed moeten lachen”, zegt Hajar. “Door onze mooie klassieke stoelen, houten tafels en alle barok decoratie dachten mensen dat wij een meubelwinkel openden en dus durfden ze ook niet binnen te komen. Zeker studenten van de scholen uit de buurt verwachten dat de prijzen hier heel hoog moeten zijn met zo’n interieur, terwijl dat helemaal niet het geval is. Onlangs organiseerden we daarom een happy hour speciaal voor jonge studenten.”

“Voorlopig hebben we voldoende werk op deze locatie. Ik sluit niet uit dat er snel helpende handen zullen nodig zijn als de Mechelaar ons beter leert kennen. We denken er ook aan om in de toekomst een tweede Rustica te openen in een andere stad. Ik heb er wel vertrouwen in dat het concept overal kan aanslaan”, besluit Hajar.