Brouwerij Sweynbeer

Sweynbeer vindt zijn weg naar drankenhandel

ELEWIJT – Brouwerij Sweynbeer doet het goed. Amper een maand na de oprichting heeft bezieler Tsjerk Raeymaekers al een akkoord met Prik&Tik om zijn bieren te verdelen.

Op 15 september dit jaar opende Raeymaekers zijn brouwerij in de Sweynbeerstraat in Elewijt, deelgemeente van Zemst. Zijn bieren blijken meteen goed aan te slaan bij het publiek. Want op korte tijd waren de drie verschillende soorten zo goed als uitverkocht.

Zaakvoerder Tsjerk Raeymaekers: “Ongeveer drie kwart van de stock werd al meteen afgenomen tijdens de officiële opening, die een groot succes was. Vooral de Fiery Blonde, de meest toegankelijke van onze drie bieren, bleek enorm populair te zijn.”

Ook drankenhandel Prik&Tik pikte ondertussen gretig in op het succes. Raeymaekers: “De vestigingen in Leuven, Kampenhout, Boutersem en Hoegaarden, die aan dezelfde eigenaar toebehoren, bestelde reeds 30 bakken. Met een aantal andere plaatselijke winkels lopen er nog gesprekken. Ik ben nu dus volop aan het bijbrouwen. Om Sweynbeer verder op de markt te lanceren, blijven we ook bierfestivals afschuimen.”