jura

Mechelse advocaten krijgen toegang tot Jura

MECHELEN – De 400 advocaten van de voormalige Mechelse balie hebben nu ook toegang tot Jura, de online juridische databank van Wolters Kluwer Belgium dat zijn hoofdkantoor in Mechelen heeft.

Met de eenmaking van de balies van Antwerpen, Turnhout en Mechelen (sinds 1 september) wordt het driejarig partnership met Wolters Kluwer Belgium uitgebreid naar de advocaten van de voormalige Mechelse balie. Zo’n 400 Mechelse advocaten en stagiairs die nog geen abonnement hebben voor Jura, krijgen nu ook toegang tot Jura Balie. Dat is een op maat gemaakte versie van de online databank Jura, die bestaat uit de referentiedatabank, de volledige bijgewerkte en actuele Belgische wetgeving en de nieuwsberichten.

Marco Schoups, stafhouder van de Balie Provincie Antwerpen, is trots op de samenwerking: “Met dit partnership zorgen we ervoor dat alle advocaten toegang hebben tot brede, kwalitatieve online juridische informatie. We zijn de eerste balie in Vlaanderen die deze belangrijke digitale stap vooruitzet”, zegt hij.

Digitalisering is dé trend in de advocatuur die de Balie Provincie Antwerpen niet wil missen. “Elke advocaat moet garant staan voor een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dat moet onze mantra zijn. Dit is de enige manier om assertief ons marktaandeel te behouden en uit te breiden. De advocaat heeft een unieke positie binnen de juridische dienstverleners, die hem onvervangbaar maakt.”

Investeren

“Wolters Kluwer België werkt al decennialang samen met de Belgische advocatuur en speelt in op de toenemende veranderingen in de advocatuur. Als bedrijf investeren wij in het slimmer en efficiënter maken van onze digitale oplossingen. Voor Jura, de grootste juridische online databank van België, betekent dat extra veel aandacht voor zowel de inhoudelijke expertise als technologische vernieuwing, met onder andere een sterke zoekmotor. We zijn bijzonder tevreden dat nu ook alle Mechelse advocaten toegang krijgen tot Jura”, zegt Paul De Ridder, Managing Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Belgium.