zwartzustersvest

Inboedel AZ Sint-Maarten campus Zwartzustersvest wordt geveild

MECHELEN/AALTER – De inboedel van de oude campus Zwartzustersvest van AZ Sint-Maarten wordt geveild via de nieuwe online veilingsite Veilen Online van Vervaet Verhuis. Wat niet wordt verkocht, gaat naar goede doelen.

Duurzaam leegmaakmanagement, zo wordt het veilen van niet meer nuttige spullen van bedrijven genoemd. Met de lancering van de online veilingplaats Veilen Online zet Vervaet Verhuis hier resoluut op in. Oude meubelen en materialen van bedrijven die niet mee verhuizen met de onderneming krijgen op deze manier een tweede leven.

Veilen Online start met een klapper: naar aanleiding van de verhuis van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten worden enkele honderden loten met oa. bureaus, stoelen, tafels, computers, zorgmateriaal… van campus Zwartzustersvest online geplaatst. In een eerste fase kan enkel het personeel van het AZ Sint-Maarten bieden op de loten, maar vanaf 8 november kan iedereen zijn slag slaan op www.veilenonline.be.

“AZ Sint-Maarten heeft inderdaad een contract met een externe partner voor het leegmaken van campus Zwartzustersvest”, zegt Dany Daelemans, hoofdverantwoordeijke van de communicatiedienst AZ Sint-Maarten. “Als ziekenhuis wilden we ons focussen op de inhuizing in de nieuwbouw. Voor het leegmaken wilden we samenwerken met een externe partner. Het doel: volledig leegmaken van campus Zwartzustersvest.”

De opdracht is volgens Dany Daelemans drieërlei: “De inboedel veilen – de verkoop biedt ruimte voor nieuwe investeringen -, wat niet geveild raakt, wordt geschonken aan liefdadigheidsinstellingen en het overschot dient te worden verwijderd via de juiste afvalstromen.”

Wat wordt er geveild? “Kantoormeubelen en ziekenhuismeubelen, en enkele medische toestellen voor professioneel gebruik. Zeker geen medicatie.”

De veilingen komen volgens Kurt Van Synghel, commercieel directeur van Vervaet Verhuis, online tussen 20 en 30 oktober. “Bieden kan echter pas vanaf 8 november.”