Colruyt frietjes van eigen bodem

Frietjes van eigen bodem bij Colruyt Bornem

BORNEM – Sinds 18 september vinden klanten bij Colruyt en Okay aardappelen die het resultaat zijn van een partnership tussen 16 lokale telers en Colruyt Groep. Het project werd kracht bijgezet met een proefmoment bij Colruyt Bornem.

Colruyt en een lokale teler uit de regio Bornem leggen samen frietaardappelen van eigen bodem in de winkelrekken. Het gaat om Boni Selection Friet en Everyday Zachtkokend in zakjes van 5 kg. De nieuwe aardappeloogst is de bekroning van een testproject dat vorig jaar werd stopgezet.

Rony Neufkens, afdelingschef aankoop groenten bij Colruyt Groep: “Het proefproject dat in 2017 liep, heeft alle verwachtingen ingelost. Nochtans hadden we de afgelopen jaren te maken met een bijzonder moeilijk seizoen, deels door het warme weer en deels door het overaanbod. Samen met de lokale telers zijn we er in geslaagd om het seizoen van de Belgische aardappel een maand te verlengen, vooraleer over te schakelen op ingevoerde aardappelen.”

370 winkels
Tijdens de testperiode waren de aardappelen al verkrijgbaar in 78 Colruyt-winkels. Door de positieve resultaten werd er beslist om dit seizoen aan te bieden in alle Belgische vestigingen van Colruyt en Okay. Dat zijn ruim 370 winkels. Nog eens zeven telers sloten zich recent bij het project aan.

Colruyt maakt zich sterk dat het door dit partnership een stabielere prijs kan garanderen aan de partners-leveranciers. Met de verkorte keten wil Colruyt Groep het vakmanschap van de Belgische aardappelkwekers in de verf zetten en hen minder afhankelijk maken van sterk schommelende prijzen.