Detectin Traffic lanceert SofAlert

Kapitaal gezocht om SofAlert op de markt te brengen

ZEMST – Detectin Traffic heeft grootse plannen met SofAlert. Zaakvoerders Peter Reynaert en Els Dauwe uit Hofstade bij Zemst zoeken kapitaal om de dodehoekverklikker op de markt te lanceren.

Wat twee jaar geleden als een schoolproject begon van hun dochter Kato, samen met vriendinnen Jente en Eline, wordt nu wel heel concreet. De drie studentes van de Ursulinen in Mechelen ontwikkelden na het tragische ongeval van hun vriendin Sofie De Ridder een apparaat dat fietsers waarschuwt wanneer er gevaar dreigt omdat een auto of vrachtwagen te dicht nadert. Ook de bestuurder krijgt tegelijk een melding als een fietser in zijn dode hoek rijdt.

Het concept won de ‘Gat in de Markt’-prijs op een wedstrijd van Solar Olympics. En dat zette dus ook Peter Reynaert en Els Dauwe aan het denken. Met Detectin Traffic gaan ze voor niets minder dan de lancering va SofAlert op de markt. Alleen is daarvoor veel kapitaal nodig. Via een crowdfunding hopen ze dat te vinden.

Els Dauwe: “Het prototype van SofAlert functioneert volledig. Maar om er echt een product van te maken, willen we in zee gaan met een designbureau en ingenieurs en dat kost geld. De gebruikersstudie die we door IMEC lieten uitvoeren, hebben we met eigen middelen gefinancierd. Nu hopen we 75.000 euro te verzamelen via crowdfunding. Het doel is om SofAlert aan het begin van volgend schooljaar op de markt te kunnen brengen.”