galapagos-759×500

Galapagos verwerft nieuw terrein in Mechelse stationsbuurt

MECHELEN – Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een stuk grond aan de Raghenosite. Tegen 2021 verhuist het bedrijf zijn internationale hoofdzetel naar die nieuwe locatie  achter het station in Mechelen.

Galapagos was al een tijd op zoek naar mogelijkheden om de spectaculaire groei op te vangen. Ook buiten Mechelen werd naar oplossingen gekeken, maar uiteindelijk blijkt de nog te ontwikkelen Raghenosite de beste optie voor het biotechnologiebedrijf.

Evelyn Fox, Director Communications bij Galapagos: “Momenteel bevinden we ons nog op drie verschillende locaties in Mechelen en dat werkt niet echt handig. Omdat we graag op de langere termijn vooruit kijken, beslisten we om voluit in te zetten op een professionele werkplaats waar nadien nog altijd uitbreiding mogelijk is. Daarnaast speelde ook de mobiliteit een grote rol, want met vestigingen in Zwitserland en de Verenigde Staten is dat voor ons een belangrijke factor.”

150 directe aanwervingen
De concrete invulling van de Raghenosite staat nog niet honderd procent vast, maar er zou alleszins een nieuwbouw van 24.000 m² worden opgetrokken met naast kantoren ook ruimte voor technologisch onderzoek. Tegen 2021 hoopt Galapagos er zijn internationale hoofdzetel te vestigen.

Galapagos biedt in zijn huidige gebouwen aan de Generaal De Wittelaan momenteel werk aan 350 mensen. Op de korte termijn zouden er al 150 aanwervingen volgen. Afhankelijk van de groei zou het bedrijf dat aantal de komende jaren nog willen optrekken naar 750 in totaal.