theys

Honda Theys aan de top bij kampioenschap voor techniekers

LIER – Garage Honda Theys uit Lier heeft een dubbelslag thuisgehaald. Bart Theys (44) en zijn neef Jeroen (23) eindigden op een gedeelde eerste plaats bij het kampioenschap van Honda dat de kennis van zijn techniekers test.

Toen Honda Cars Japan na een onderbreking van 11 jaar besliste om opnieuw een Technician Contest te houden om de theoretische en praktische kennis van de Honda techniekers wereldwijd te testen, stonden Jeroen en Bart Theys op de eerste rij om zich kandidaat te stellen.

Bart Theys behaalde eerder al negen overwinningen in deze wedstrijd, en daarom was de uitdaging groot om op dat elan verder te gaan. De Belgische schiftingwedstrijd is achter de rug, en het resultaat is zeer positief voor de techniekers van de Lierse garage: Jeroen en zijn oom Bart eindigden op een gedeelde eerste plaats met een puntentotaal van 391 op 400. Een knappe dubbelslag voor de familie Theys.

Garage Theys mag nu België vertegenwoordigen op de European Contest die plaatsvindt op 23 november in Duitsland. “En als het resultaat daar positief is, mogen we misschien als Europese deelnemers naar Japan in mei 2019 voor de World Contest.”

Met de snel veranderende technologieën in de voertuigenmarkt is het nodig om steeds bij te scholen, want er zijn dagelijks nieuwe uitdagingen in de autotechnologie. “Deze bekroning is een bevestiging van de inzet die elke dag geleverd wordt. Het kan ook een stimulans zijn naar jongeren toe om voor een technische job te kiezen. De job van autotechnicus is opgenomen in de VDAB-lijst 2018 van knelpuntberoepen.”