bouwunie

Yves Mollekens (Molyvco) leidt nieuwe Bouwunie AB

DUFFEL/LONDERZEEL – Yves Mollekens, zaakvoerder van Molyvco uit Duffel, is de eerste voorzitter van Bouwunie AB, de kersverse fusie tussen Bouwunie Antwerpen en Bouwunie Vlaams-Brabant.

Tijdens het event Bouwunie Zomert Na kondigde Yves Mollekens de fusie aan tussen twee sterke regio’s van Bouwunie. De nieuwe afdeling heet voortaan Bouwunie Antwerpen Brabant of kortweg Bouwunie AB.

“Met deze fusie willen we nog sterker staan om in de beide provincies lokale besturen wakker te maken voor de problematiek in de sector”, aldus Yves Mollekens. “Niet alleen is er in de grootsteden een mobiliteitsprobleem. Maar we willen ook met de lokale overheden samenzitten om hen bijvoorbeeld warm te maken om meer met lokale aannemers te werken. Of samen op zoek te gaan naar bekwame vaklui onder de werkzoekenden in hun gemeente.”

In zijn maidenspeech had Yves het ook nog over “de deloyale concurrentie door het onbelast bijklussen en de nood aan meer flexibiliteit bij het aanvragen van heel wat vergunningen vooraleer een werf kan starten”. Samen met ondervoorzitter Koen Hooft, zaakvoerder van Hooft Construct uit Londerzeel, willen Yves en de andere bestuursleden van Bouwunie AB de krachten bundelen om hun doelstellingen te verwezenlijken.