greenyard

Greenyard verkoopt tuinbouwafdeling

SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard verkoop zijn tuinbouwafdeling Horticulture aan de Gentse investeringsgroep Straco voor 120 miljoen euro. De verkoop kadert in de inspanningen die Greenyard levert om zijn winstgevendheid en schuldenlast te verbeteren.

Greenyard Horticulture is in België, Frankrijk, Polen en Oekraïne marktleider voor potgrond en exporteert naar meer dan 60 landen met 14 sites in Europa en Rusland.

“Straco deelt ons geloof in het belang van goede kwaliteitssubstraten en teeltmedia om duurzame teelt van gezonde groenten en fruit voor de toekomst te verzekeren. Daarom zijn we overtuigd dat Straco een goede thuis zal zijn voor ons Horticulture segment”, zegt Hein Deprez, ceo van Greenyard.

“We willen de winstgevendheid van ons bedrijf verbeteren en de schuldgraad verlagen. In onze andere twee segmenten (Fresh en Long Fresh) blijft onze strategie om hechte relaties te bouwen met onze klanten ongewijzigd. We blijven zeer enthousiast om samen te werken met telers en retailers om gezamenlijk nieuwe concepten uit te werken die waarde creëren voor alle partijen in de keten.”

Deze desinvestering is volgens Deprez een beslissende stap naar een sterker Greenyard.

Er wordt verwacht dat de transactie afgerond zal zijn in het vierde kwartaal van het boekjaar 2018/2019.