overname-en-fusies

Syncura neemt AB Vastgoedbeheer over

MECHELEN – Het Mechelse AB vastgoedbeheer is overgenomen door Syncura. Het grootste syndicusbedrijf van Vlaaanderen krijgt hiermee voet aan de grond in Mechelen.

Syncura had tot nu toe geen kantoor in Mechelen, maar door de overeenkomst met AB Vastgoedbeheer komt daar nu verandering in. “De overeenkomst is zeer recent gesloten, na het overlijden van de zaakvoerder”, zegt Johan Vande Moortel, ceo van Syncura. Zaakvoerder Alain Blaes van AB Vastgoedbeheer overleed begin september heel onverwacht.

AB vastgoedbeheer heeft ruim 90 residenties in portefeuille. Het grootste deel bevindt zich in en rond Mechelen, maar ook in Antwerpen en de regio Leuven heeft het bedrijf gebouwen in portefeuille. “Voor de mede-eigenaars van de residenties en voor de medewerkers van AB Vastgoedbeheer verandert er niets”, aldus Johan Vande Moortel. “We vinden het belangrijk dat er continuïteit is.”

Door deze transactie heeft Syncura nu meer dan 1.000 residenties in beheer in Vlaanderen en Brussel.

Mechelen van groot belang

“Om onze dienstverlening op niveau te houden en onze toekomstplannen te blijven ondersteunen, is een vestiging in Mechelen van zeer groot belang”, zegt Johan Vande Moortel van Syncura. “AB Vastgoedbeheer staat bovendien gekend als een integer en efficiënt syndicuskantoor met gekwalificeerde medewerkers en een hoge dienstverlening. De keuze voor deze samenwerking was dan ook evident, aangezien de visie van AB vastgoedbeheer zeer nauw aanleunt bij die van ons.”

Het Mechelse bedrijf wordt de twaalfde vestiging van Syncura. Syncura is gestart in Oudenaarde en heeft ook kantoren in Aalst, Antwerpen, Brussel, Deinze, Gent, Knokke, Kortrijk, Leuven, Oostende en Ronse.

Syncura maakt deel uit van de Vande Moortel Group, samen met Steenbakkerij Vande Moortel, Rencura, Facility Comfort, Sipur en Insures.