CityFootGolf

Voetballen in Mechelse binnenstad met City Golf

MECHELEN – City Golf is er nu ook voor voetballiefhebbers in Mechelen. Met City Foot Golf schotelt organisator Vincent Hellemans de deelnemers uitdagende opdrachten voor die met een zachte voetbal moeten worden afgewerkt.

Sinds 2013 kan men in Mechelen begeleide stadstours volgen waarbij met aangepaste zachte balletjes golf wordt gespeeld in de binnenstad. Tussendoor krijgt men leuke verhalen over Mechelen en zijn bezienswaardigheden voorgeschoteld. Nu wordt het aanbod verder uitgebreid. Na Antwerpen kan men bij City Golf sinds kort ook in Mechelen een voetbalvariant boeken.

City Foot Golf is het kleine broertje van City Golf, wordt niet met golfclubs, matjes en zachte golfballetjes gespeeld, maar met een zachtere voetbal en mobiele targets. Deelnemers zullen in groep moeten trachten de bal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole te ‘voetbalgolfen’, dus enkel met de voeten en zonder handen te gebruiken.

City Beer Golf op komst
Organisator van City Golf Vincent Hellemans: “Omdat we steeds innovatief uit de hoek willen blijven komen, besloten we om een nieuw concept te ontwikkelen dat we, als aanvulling op City Golf, kunnen aanbieden aan diegenen die op zoek zijn naar een leuke activiteit in Mechelen. En toen werd City Foot Golf geboren. Na Antwerpen is Mechelen de tweede stad in de provincie Antwerpen waar City Foot Golf te beleven is.”

“City Foot Golf, dat vanaf acht personen kan geboekt worden, is ideaal als een teambuilding met pit voor bedrijven, voetbalploegen of particulieren met een streepje competitie. Het kan op zes verschillende plaatsen gespeeld worden waardoor een mooie wandeling langsheen de leukste plaatsen in de binnenstad wordt gevormd. Er is keuze tussen een Maneblusser Tour die gericht is op de highlights van Mechelen, en een Sotscop Tour waarbij de focus meer ligt op de verborgen parels in de binnenstad.”

Hellemans plant in de toekomst nog meer varianten. Zo staat er ook nog City Beer Foot Golf op het programma waarbij er ook aandacht zal worden besteed aan de Mechelse streekbieren.