buggenhout

40 jaar bouwbedrijf Van Buggenhout

KAPELLE-OP-DEN-BOS – Familiebedrijf Van Buggenhout bvba uit Kapelle-op-den-Bos viert zijn veertigste verjaardag. De bouwonderneming heeft een sterke reputatie opgebouwd in de regio en wil in de toekomst ook meer projecten in eigen beheer realiseren.

Van Buggenhout werd in 1978 opgericht door vier mannen met eenzelfde passie voor bouwen en vakmanschap. Vanaf dag één werd er gebouwd op maat en volgens de kwalitatieve traditionele ruwbouwmethode. De aannemer specialiseerde zich eerst in woningbouw en renovatie. Later volgden ook appartementsgebouwen en algemene aannemingen.

“Elk project, groot of klein, werd van A tot Z uitgevoerd met de grootste zorg en persoonlijke betrokkenheid”, zegt Louis Van Buggenhout, één van de oprichters van het bouwbedrijf. Hij geniet sinds enkele jaren van zijn pensioen, maar staat zijn opvolgers – zijn vier kinderen Johan, Peter, Tim en Tina – nog geregeld met raad en daad bij.

Van Buggenhout is uitgegroeid tot een solide, polyvalent bouwbedrijf met een vijftigtal vaste werknemers en een mooi klantenportfolio. Klanten zijn zowel particulieren als privé-investeerders, ondernemers, projectontwikkelaars,… “Nog steeds draait het allemaal om kwaliteit en betrouwbaarheid, gecombineerd met een persoonlijke aanpak”, aldus de vier bedrijfsleiders.

Eigen beheer

In de toekomst wil het viertal bouwen op de verwezenlijkingen van het verleden. “We willen verder bouwen aan de groei en reputatie van ons bedrijf door als betrouwbare bouwpartner onze klanten topkwaliteit te blijven bieden, in combinatie met een optimale dienstverlening.”

Van Buggenhout bvba wil daarnaast meer woonprojecten in eigen beheer gaan realiseren. “Ook hierbij staat kwaliteitsvol wonen centraal. Als aannemer met 40 jaar ervaring in woningbouw zijn we immers ideaal geplaatst om hier onze schouders onder te zetten.”

Zo werkt het bedrijf momenteel in de Willebroekse Bormstraat, op de grens met Kapelle-op-den-Bos, aan drie BEN-woningen. “Ze vormen samen een mooi geheel en liggen in een nieuwe verkaveling, in een rustige, groene omgeving. We zijn daar in de ruwbouwfase. De oplevering is gepland voor augustus 2019.”