verschueren

Topchef Ken Verschueren strijkt neer op Netedijk

MECHELEN/DUFFEL – De Mechelse topchef Ken Verschueren gaat wel degelijk binnenkort aan de slag in het Mechelse Predikherenklooster. Maar volgend weekend serveert hij festivalfood op topniveau aan de VIP-gasten van het Natural Highs Festival.

De organisatoren van het elektronische dancefestival willen de bezoekers op het kasteeldomein van Ter Elst in Duffel ook culinair verwennen. Daarom pakt de zevende editie van het Natural Highs Festival ook uit met een sterrenchef. Ken Verschueren bereidt zaterdag lekkers op het festival.

Verschueren was actief in verschillende sterrenrestaurants, zoals Folliez in Mechelen, Oud Sluis van Sergio Herman en De Tuinkamer in Putte. Hij start binnenkort een nieuw toprestaurant in het gerenoveerde Predikherenklooster in Mechelen.

Verschueren wil de VIP-gasten op het festival verwennen. “De combinatie van kwaliteit en beleving, van culinair genot en goede muziek: daar kan ik me helemaal in vinden”, aldus Verschueren. “Bovendien ben ik zelf ook fan van elektronische dansmuziek. Daarom steun ik dit lokale initiatief van jonge ondernemers.”

Hij presenteert zijn culinaire hoogstandjes aan de VIP-stage, op een nooit eerder geziene constructie over de Netedijk. Of genieten van dancebeats met uitzicht op de Nete.

Beste festivalfood

Waarom willen de organisatoren een sterrenchef op hun festival? “Natural Highs staat voor een positieve beleving op verschillende niveaus, in een natuurlijke omgeving. Met Ken Verschueren voorzien we ons van het beste festivalfood. Zo kunnen we onze VIP-gasten en -sponsors een culinaire high aanbieden”, legt co-organisator Jurgen Van Rompaey uit.

Ook op het festivalterrein zijn alle snacks hoogstaand. “De gerenommeerde traiteur Ambrosia uit Duffel voorziet festivalgangers van vijf smaakvolle gerechten, waaronder een speciaal voor de gelegenheid bedachte Natural High Burger”, vervolgt Van Rompaey.

Jurgen Van Rompaey organiseert het festival samen met twee vrienden die een grote passie voor elektronische dancemuziek delen: Mattias Vercammen en Philippe Van Der Linden. Met vereende krachten zorgen ze voor een professionele organisatie.