eco

De Vleeshalle rekent op ECOkoeriers

MECHELEN – ECOkoeriers neemt alle leveringen op zich voor De Vleeshalle, de smaakmarkt die eind dit jaar hoopt te openen in de Huidevettersstraat. Met zijn flexibele opslagruimte in Mechelen-Zuid voorziet de koerierdienst een oplossing op maat voor de deelnemende handelaars.

“Vanaf dag één van het project De Vleeshalle zijn wij samen met initiatiefnemers Veronique Smolders en Kevin Goos mee beginnen denken over een efficiënte manier voor het leveren van producten”, zegt Inneke Vos, die samen met Veerle De Wael ECOkoeriers opstartte in 2015. “Wij zijn verheugd te melden dat we hen bij de voorziene opstart eind dit jaar zullen bijstaan. En dit zowel voor de toeleveringen aan de handelaars als het handenvrij shoppen, waarbij de klant zijn boodschappen kan achterlaten om ze vervolgens thuis geleverd te krijgen.”

Centrum ontlasten
“De handelaars die mee in het project van De Vleeshalle stappen, scharen zich allemaal achter het duurzame verhaal”, maakt Vos zich sterk. “In feite halen zij er ook hun voordeel uit want De Vleeshalle is midden in een woonwijk gelegen waar het moeilijker leveren zou zijn voor het traditionele goederenverkeer.”

ECOkoeriers opereert vanuit de rand van Mechelen en kan daardoor helpen om de binnenstad te ontlasten van verkeer. Bovendien beschikt het bedrijf in Mechelen-Zuid over flexibele opslagruimten. “Naar schatting zullen wij één à twee keer per dag vanuit onze uitvalsbasis naar het centrum rijden om producten te leveren. We zijn blij dat we hiermee onze schouders onder dit project kunnen zetten en opnieuw bijdragen aan een duurzame handel.”