KSKWavria_G-speler

Topchefs voetballen voor het goede doel

MECHELEN – Onder het motto Sterren op de Grasmat voetballen sterrenchefs op zondag 2 september voor de vijfde keer tegen elkaar. Initiatiefnemer van het tornooi is nog steeds Axel Colonna-Cesari, chef van sterrenrestaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.

Sterren op de Grasmat is een voetbaltornooi voor het goede doel waarbij sterrenrestaurants het tegen elkaar opnemen.
Naast sportiviteit en collegialiteit is vooral het goede doel van groot belang. Alle winst gaat ook dit jaar naar G-sport en mensen met een beperking. Bij de vorige edities van 2015 en 2016 werd tijdens het event in totaal 50.000 euro ingezameld. De organisatoren hopen ook deze keer een aanzienlijk bedrag bijeen te krijgen.

Deze toprestaurants nemen deel aan Sterren op de Grasmat 2018: Benoit Dewitte, Berto, Boury, Castor, Centpourcent, Dôme, Hertog Jan, Hof van Cleve, Horseele, Innesto, Kommilfoo, Le Chalet de la Fôret, Likoké, M Bistro, Michel, Oak, Sans Cravate, Sel Gris, The Jane en ‘t Zilte.

Sterren op de Grasmat heeft plaats in sportpark De Nekker vanaf 10u. De toegang is gratis. Spelers, supporters en sympathisanten kunnen genieten van lekkers in het foodvillage.

BV’s

Dirk Deferme zal de finalematch voorzien van commentaar. Rond 14u laten een aantal BV’s (o.a. Klaas Delrue, Buba Gaul, Christof Stienlet, Kristof Calvo,…) en ex-spelers van KV Mechelen en Ajax (o.a. Piet den Boer, Geert Deferm, Koen Sanders, Graeme Rutjes,…) hun kunnen zien op het veld. De G-sportploeg van KV Mechelen speelt tegen de G-sporters van Nieuw Boechout.

Na een dag sporten op de grasmat volgt een walking dinner in Porsche Centre Mechelen waar ook de resultaten van het tornooi bekendgemaakt worden. Andrea Croonenberghs zorgt voor de presentatie.