HHZ_Lier

Lierse ziekenhuis heeft nieuwe couveuseafdeling

LIER – In Heilig-Hartziekenhuis in Lier is de tweede fase van de verbouwing van het moeder- en kindgedeelte achter de rug. De eerste mama’s hebben met hun couveusebaby intrek genomen op de volledig vernieuwde afdeling.

De vernieuwde couveuseafdeling biedt plaats voor 13 baby’s en beschikt over twee couveuseruimtes met telkens drie bedjes en relaxstoelen, drie aparte verblijfskamers, een reanimatiekamer en een intensieve kamer. Daarnaast is er een aparte keuken met televisie en zithoek voor alle ouders en een kinderhoek voor alle grote broers en/of zussen. Nog nieuw is het rooming-in principe waarbij mama’s in dezelfde kamer als die van hun couveusebaby verblijven.

Brigitte Reyntjens, zorgcoördinator bij HHZ Lier: “We hebben er bewust voor gekozen om verschillende ruimtes te creëren om zo de ouders en hun couveusebaby de nodige privacy te kunnen bieden. De kamers zijn bovendien zo ontworpen dat ze de band tussen de pas bevallen mama en haar kindje tijdens het prille begin versterkt. Daarbij wordt trouwens niet ingeboet op alle nodige medische voorzieningen voor de baby.”

Eerder kregen de verblijfskamers en het bevallingskwartier ook al een opknapbeurt. Nu kan fase 3 van de verbouwing starten. De eerste baby’s van 2019 zullen dan in een volledig nieuwe omgeving verwelkomd kunnen worden.