Greenyard

Greenyard roept diepvriesgroenten uit Hongarije terug

SINT-KATELIJNE-WAVER – Na een beslissing van het Hongaarse Agentschap voor Voedselveiligheid roept Greenyard alle diepvriesgroenten terug die in zijn fabriek in Hongarije geproduceerd werden tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. Ze zijn mogelijks besmet met listeria.

De producten werden geproduceerd in de Hongaarse fabriek in Baja en worden teruggeroepen omwille van een mogelijke listeriabesmetting. Het gaat om een specifiek type van listeria, dat gezondheidsrisico’s met zich kan meebrengen indien de diepvriesgroenten niet op de juiste manier worden opgewarmd voordat ze worden geconsumeerd. Het gaat onder meer om diepgevroren maïs, erwten, bonen, spinazie en zurkel.

“Het initiatief om deze producten terug te roepen, betekent niet dat deze effectief besmet zijn, maar Greenyard engageert zich om een maximum aan voorzorgsmaatregelen te nemen. Voedselveiligheid is immers Greenyard’s hoogste prioriteit”, laat het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver weten.

Greenyard brengt de betrokken voedselagentschappen op de hoogte en zal zorgen voor een volledige transparantie en samenwerken met alle bevoegde autoriteiten die instaan voor de lokale beslissingen. “Om de oorzaak aan te pakken, is de productie in de fabriek in Baja stopgezet en wordt nu een diepgaand onderzoek van de productielijnen uitgevoerd. Greenyard onderzoekt alternatieve toeleveringsmogelijkheden voor zijn klanten.”

Op dit ogenblik kan Greenyard de financiële impact van deze terugroepactie nog niet becijferen. De omzet van Greenyard Frozen Hungary voor het boekjaar 2017/2018 bedraagt 24 miljoen euro.