dhulst_Pegode

Lierse dhulst’ steunt als joviale bouwpartner Pegode Kontich

LIER – dhulst’ heeft 5.615 euro overhandigd aan vzw Pegode die ondersteuning op maat biedt aan personen met een beperking. Met dat geld wordt een nieuw dagcentrum en polyvalente ruimte in Kontich opgezet. Het Lierse bouwbedrijf is de aannemer van het project.

Begin volgend jaar staat er een nieuw, energiezuinig dagcentrum in Kontich. De start van de werken werd op gang getrapt door Sophie D’Hulst, ceo van dhulst’. Ze plaatste de eerste gevelsteen en overhandigde aan vzw Pegode een cheque van 5.615 euro.

“Eind april hebben we D’Hulst omgevormd tot dhulst’ en verlegden we onze focus naar duurzaam en innovatief bouwen. Op het rebrandingsfeest hielden we ook een geldinzamelactie en de opbrengst liep hoog op. We zijn dan ook verheugd dat we als bouwpartner van vzw Pegode Kontich het bedrag van 5.615 kunnen doneren”, aldus Sophie D’Hulst.

Het nieuwe dagcentrum van Pegode Kontich is een samenwerking tussen Pegode, het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, het Antwerpse architectenbureau Enofstudio en aannemer dhulst’ uit Lier. Het moderne gebouw zal een gelijkvloerse oppervlakte van 1.100 vierkante meter hebben. dhulst’ levert op 1 december op. Nadien volgen er nog extra aanpassingen voor een betere toegankelijkheid zodat het gebouw begin 2019 volledig gebruiksklaar is.