Lamotsite

Lamot stevent af op recordjaar

MECHELEN – Het Mechelse congrescentrum Lamot scoort in de eerste zes maanden van 2018 10% beter dan in de eerste jaarhelft van 2016, wat tot hiertoe het absolute topjaar was.

Het congrescentrum dat 23 jaar geleden opende in de voormalige brouwerij Lamot is ondertussen uitgegroeid tot een topper in de MICE-sector.

“Mechelen boomt en ook Lamot is op weg naar een nieuw recordjaar”, zegt voorzitter van congrescentrum Lamot en schepen van Toerisme Björn Siffer. “Lamot overtrof zichzelf twee jaar op rij in 2015 en 2016. Met 10% meer verhuurde zalen en auditoria in de eerste jaarhelft van 2018 lonkt opnieuw een recordjaar.”

De Mechelse locatie kan rekenen op een uitstekende toegankelijkheid, prima infrastructuren en een professioneel team en staat hoog gequoteerd in de vakpers zoals Experience Magazine – Eventsnieuws.be.

Menselijke aanpak

Naast de schitterende ligging in de Mechelse binnenstad, het unieke gerestaureerde historische pand en de uitstekende faciliteiten heeft Lamot nog een extra troef: de menselijke aanpak. Lamot draait op een ploeg enthousiastelingen die altijd net iets verder gaan voor klant en organisator.

“Onze conference-architecten zorgen ervoor dat de klant zich kan concentreren op wat voor hem belangrijk is, op welke boodschap en sfeer hij wil brengen”, aldus Björn Siffer. “De conference-architecten  coördineren alles: van catering, licht en geluid tot hostesses, vertaling,… Onze techniekers werken dit perfect uit. En uiteraard is ook de hospitality heel belangrijk, zodat bezoekers zich meteen thuisvoelen.”

MICE in de lift

Congrestoerisme zit in Mechelen duidelijk in de lift. “In 2017 konden we een stijging van 9.5% optekenen ten opzichte van het jaar daarvoor en we sloten af op 219 aanvragen. Deze aanvragen komen hoofdzakelijk uit België (91%) en voor een klein deeltje uit het buitenland (9%), vooral uit Nederland”, zegt Björn Siffer. “Onze centrale ligging, het prachtige stadsbeeld, de charme van de gastvrije Mechelaar en onze uitstekende faciliteiten brengen Mechelen met succes op de MICE-radar.”