colruyt-eppegem

Nieuwe Colruyt-vestiging opent in Eppegem

EPPEGEM – De Zemstse deelgemeente Eppegem heeft een nieuwe Colruyt. Je kunt er terecht vanaf 27 juni. De winkel vervangt de vroegere OKay-buurtwinkel.

De nieuwe Colruyt-winkel vervangt de OKay-vestiging die 3 maanden geleden haar deuren sloot. Het is de eerste keer dat Colruyt Group een van zijn buurtwinkels vervangt door een grotere supermarkt. “Daar was een goede reden voor”, legt gerant Stijn Renders uit. “De voorbije jaren kwamen er steeds meer klanten bij OKay. Er was dus nood aan een grotere winkel, waar ze comfortabel hun boodschappen kunnen doen. Ik ben trots dat ik na store manager in OKay Eppegem nu gerant mag zijn in deze volledig nieuwe Colruyt.”

De nieuwe winkel is ± 1000 m² groot, wat 350 m² groter is dan de vorige. “Een grotere winkel betekent ook een ruimer assortiment”, zegt de gerant. “Klanten vinden in de Colruyt-winkel meer vers vlees, groenten en fruit, zowel van nationale merken als van de vertrouwde huismerken Boni Selection en Everyday. Ze vinden hier trouwens niet alleen hun vertrouwde producten, maar ook veel bekende gezichten. Want zowel ikzelf als mijn 12 medewerkers van de vroegere OKay-winkel gaan in de nieuwe Colruyt aan de slag.”

Daarnaast zorgt de uitbreiding van de winkel voor 8 nieuwe arbeidsplaatsen.

Verkeerssituatie aangepast

Om de winkel makkelijk bereikbaar te maken en de gemeentewegen in de omgeving te ontlasten, past Colruyt, samen met de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de verkeerssituatie aan. De proefopstelling met eenrichtingsverkeer in een deel van de Kreupelstraat en in de Warandeweg wordt definitief ingevoerd. Vanop de Brusselsesteenweg komt er tevens een rechtstreekse inrit naar de parking van Colruyt Eppegem. Het verkeer rond de winkel zal door deze aanpassingen hopelijk veiliger worden en minder overlast veroorzaken.

Colruyt Eppegem heeft ook een Collect&Go-afhaalpunt.