ReynaersAluminium_Kameroen

Reynaers Aluminium sponsort tentenschool in Kameroen

DUFFEL – Reynaers Aluminium drukt haar sociaal engagement uit door Maggie goes to Cameroon te ondersteunen. Het project wil de lokale economie in het Afrikaanse land opnieuw aanzwengelen en kansarme kinderen een toekomst geven.

In Kameroen willen kinderen studeren en zo ontsnappen uit de armoede. Aangezien de school vaak op drie uur wandelafstand ligt, is dat echter vrij moeilijk. Maggie goes to Cameroon wil hier een antwoord op bieden en zet deze zomer twee multifunctionele tenten op in Zuid-Kameroen. Het kostenplaatje loopt wel hoog op, want elke volledig operationele tent kost 24.000 euro.

“Toegang tot onderwijs is een basisrecht voor iedereen. Vandaar dat we bij Reynaers Aluminium geloven in het vernieuwende initiatief Maggie goes to Cameroon. We zijn ervan overtuigd dat het een grote, snelle en duurzame impact zal hebben en dragen dus graag ons steentje bij”, zegt Els Fonteyne, woordvoerder van Reynaers Aluminium.

De tenten hebben elk een oppervlakte van 100 vierkante meter. De eerste 3 jaar zullen ze dienen als een soort internaat waar 64 kinderen kunnen overnachten. Daarna worden de tenten omgebouwd tot een bibliotheek en computerklas. De tenten moeten in totaal minstens 15 jaar meegaan.

Het initiatief gaat uit van Maggie Program vzw, een non-profit departement van DMOA architecten. Via hun bouwkundige expertise starten ze kleinschalige bouwprojecten met innovatieve oplossingen op in getroffen gebieden, groeilanden, ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen.