Fusie van Nordic en Xplore The North

LONDERZEEL – Scandinavië-specialist Nordic uit Londerzeel en Laplandspecialist Xplore The North uit Melle zijn een fusie aangegaan. Nordic wordt in een later stadium de overkoepelende naam van het reisaanbod.

Brent D’Hooge van Xplore the North en Maarten Raes van Nordic werkten al eerder samen, en hebben nu in een maand tijd de krijtlijnen uitgezet voor de feitelijke fusie van Nordic en Xplore The North.

Nordic is thuis in Scandinavië sinds 1980 en is gespecialiseerd in een zomeraanbod in Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland. Xplore The North focust op Zweeds Lapland in de winter, ver weg van het gecommercialiseerde aanbod. Beide zijn dus complementair.

Maarten Raes.

Maarten Raes: “De synergie tussen Nordic en Xplore The North is enorm. Brent D’Hooge en ik werken reeds twee jaar samen. Brent gaat met Xplore The North voor een puur aanbod, zet de klant op de eerste plaats en heeft een neus voor gedreven medewerkers. Dat bewijst hij met zijn huidig team van negen werknemers.”

“Als reisspecialisten in het Hoge Noorden zijn we 100% complementair. We gaan er beiden even hard voor. Ik kijk uit naar de toekomst om samen met Brent dé referentie te blijven als specialist voor remote destinations.”

Brent D’Hooge: “Mijn zoektocht om een sterke zomerbelevenis in het Hoge Noorden te creëren, deed me steeds weer uitkomen bij Nordic, Maarten Raes en zijn ervaren en enthousiaste team van 22 medewerkers. De expertise van Nordic in Scandinavië viel niet te overtreffen.”

Brent D’Hooge.

“Met deze fusie worden beide organisaties de one stop shop in Europa voor onvergetelijke zomer- en winterbelevenissen in het Hoge Noorden. Onze toekomstvisies matchen. Samen met onze gedreven teams van specialisten willen Maarten en ik nu gepassioneerd verder.”

Binnen twee weken maakt het nieuwe fusiebedrijf een volledig nieuw reismerk bekend dat onder meer exploratiereizen naar Antarctica, Spitsbergen en Groenland zal aanbieden.

Maarten Raes wordt overkoepelend ceo, verantwoordelijke voor de bestemmingen Nordic zomer, Hurtigruten en de poolreizen, finance en hr. Brent D’Hooge is co-zaakvoerder, verantwoordelijke voor de bestemmingen Nordic winter, Alaska en Zuid-Amerika en voor digitale strategie, marketing en quality.