SportkineticsStijnLoosAxelAntoineLouisKetelers

Starter van de week: Sportkinetics duwt kinesitherapie naar omhoog

MECHELEN – Kinesitherapie heeft opnieuw een zetje nodig en daar willen Stijn Loos, Louis Ketelers en Axel Antoine met Sportkinetics voor zorgen. De drie jonge heren hebben een nieuw revalidatiecentrum met twee verdiepingen opgetrokken in de Motstraat in Mechelen-Zuid, meteen één van de grootste centra in België.

Stijn Loos en Axel Antoine hebben de voorbije jaren ervaring opgedaan bij Lieven Maesschalck’s Move to Cure in Antwerpen. Louis Ketelers werkte bij de groepspraktijk van Nathalie Van Duysen in Lochristi. Het trio bundelt nu de krachten om zowel sporters als niet-sporters bij te staan in hun revalidatie, sportprestaties en preventie van blessures.

“Het belangrijkste deel in ons centrum is de oefenzaal. Daar werken we met veel materiaal en willen we actief werken met focus op kwaliteit en service. Dat wil zeggen dat klanten niet een halfuurtje op consultatie komen, zoals dat in de meeste praktijken gebeurd. Afhankelijk van de noden gaan we samen een uur of soms twee uur aan de slag”, zegt Stijn Loos.

De werking blijft bovendien niet binnen de muren van de nieuwe zaak. “Als het gaat om een sporter die net een blessure heeft gehad, dan begeleiden we hem ook met de eerste stappen op zijn of haar speelterrein. Op die manier willen we ervoor zorgen dat ze hun activiteiten opnieuw vlekkeloos kunnen hernemen.”

Wetenschap en technologie

Een andere troef van het bedrijf is de screening. “We beschikken over een apparaat waarmee we bepaalde zaken, zoals stabiliteit, kunnen meten. Alle waarden zetten we in een database en dat biedt enorm interessante inzichten. Voetballers bijvoorbeeld kunnen zo hun progressie meten tussen het begin en het einde van het seizoen, maar evengoed hun capaciteiten vergelijken met andere voetballers. We houden hiervoor de prijs laag, want we richten ons niet alleen op topsporters, maar werkelijk tot iedereen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.