bol

Frateur maakt grootste outdoor discobol van Europa

BERLAAR/AARTSELAAR – Frateur, specialist van opvallende decoratie voor events, bouwt in het Antwerpse Park Spoor Noord voor de modeshow van de Antwerpse mode-opleiding de grootste spiegelbol of discobol van Europa op.

Frateur bvba is een bekende in de evenementenwereld en verhuurt en verkoopt decoratie en decorelementen aan zowel bedrijven als particulieren.

“Decoratie en decors op maat zijn onze core business”, zegt Wim De Ceuster. “Door de jaren heen hebben we al tal van verschillende decors gemaakt voor o.m. Coca-Cola, Carré en Tomorrowland. Zo ontwierpen we in 2009 ’s werelds grootste discobol die een plaats verdiende in het Guinness Book of World Records.”

Na bijna tien jaar vond het bedrijf dat het hoog tijd was om een nieuwe discobol te bouwen. “De extra troef van deze bol is dat hij buiten kan worden gebruikt.”

Draadloze besturing

De discobol is een indrukwekkende constructie met een diameter van maar liefst zes meter. “Hij weegt 1.200 kilo en is samengesteld uit 5.000 kleine spiegels. De bol is opgebouwd uit vier aparte delen die elk uit 16 stukken bestaan. In totaal zijn er dus 64 losse stukken die voor elk event aan elkaar gezet worden met in totaal 480 bouten.”

Zoals het hoort voor een echte spiegelbol, kan de discobol van Frateur ook draaien. “De motor voor de aansturing van de draaibeweging (die zowel naar links als naar rechts mogelijk is) gebeurt draadloos.”

De nieuwe spiegelbol van Frateur is volgens het bedrijf momenteel de grootste outdoor discobol van Europa.