elek

Provincie werkt aan herontwikkeling van Electrabelcentrale

SCHELLE – De provincie Antwerpen werkt aan een Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan (PRUP) voor de site van de oude Electrabelcentrale in Schelle. Inzetten op duurzame energie of op recreatie en cultuur zijn twee mogelijkheden. De provincie roept geïnteresseerden op om hun ideeën te spuien.

Bij het voorbereidende onderzoek werkte de provincie samen met gebruikers en omwonenden aan een visie over de herontwikkeling van de oude elektriciteitscentrale. Ook voor het omzetten van die visie in een PRUP zijn ideeën welkom.

Het terrein van 82,5 ha aan de monding van de Rupel in de Schelde is momenteel bestemd als gebied voor gemeenschapsvoorziening, industriegebied en natuur- en parkgebied. De centrale is al een tijdje buiten gebruik maar er staan wel drie windmolens op het terrein.

“De analyse van het voorbereidend onderzoek heeft geleid tot twee mogelijke scenario’s voor een nieuwe invulling van de Electrabelsite. De eerste legt de nadruk op recreatie en cultuur. De tweede op de ontwikkeling van duurzame energie”, legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening uit.

Compacte ontwikkeling

“Wat het uiteindelijk wordt, bepalen we opnieuw samen met alle geïnteresseerden. De uitgangspunten daarbij zijn een compacte ontwikkeling met behoud van het landschappelijke karakter, oog voor het cultuurhistorische erfgoed en uitbreiding van het netwerk van trage wegen.”

Op 23 mei houdt de provincie ’s avonds op de Electrabelsite een infomarkt. Wie zjn mening kenbaar wil maken over de herontwikkeling van de site, kan hier terecht.

Meer informatie op www.provincieantwerpen.be (zoek op Electrabelsite).