burnout-failliet

Arrondissement Mechelen heeft minste faillissementen in provincie Antwerpen

MECHELEN – Het arrondissement Mechelen scoort goed in de faillissementsbarometer van Graydon Belgium voor april. Het is het enige arondissement van de provincie Antwerpen waar het aantal faillissementen daalde tov dezelfde maand vorig jaar.

In april gingen er in België slechts 782 ondernemingen failliet, wat bijna 3% minder is dan in dezelfde maand in 2017 en ingaat tegen de tendens van de afgelopen maanden.

Volgens Graydon Belgium is het in voege treden van de nieuwe faillissementswetgeving op 1 mei een mogelijke verklaring voor de daling van het aantal faillissementen tijdens de afgelopen maand.

“Ongetwijfeld hebben een aantal organisaties de inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving afgewacht om de nieuwe mogelijkheden die de wet biedt – waaronder de mogelijkheid van kwijtschelding – te kunnen aanwenden. Als dit het geval is, dan is het beperkte aantal faillissementen van april niet meer dan een periode van windstilte”, aldus Graydon. “Bovendien wordt het afwachten in welke mate de nieuwe categorieën ondernemingen die voortaan wél failliet kunnen gaan de komende weken en maanden de boeken zullen neerleggen.”

Groene cijfers

Het arrondissement Mechelen deed het alleszins heel goed in april. Er gingen 23 bedrijven failliet, tegen 25 in dezelfde maand in 2017. Dat staat gelijk aan een daling met 8%. Hiermee is Mechelen het enige arrondissement in de provincie Antwerpen met groene cijfers.

Over de periode januari-april gingen in Mechelen in totaal 67 bedrijven failliet, tegen 89 in dezelfde periode vorig jaar. Dat is bijna een kwart (24,72%) minder dan in de periode januari-april in 2017.

Nieuws over faillissementen in de regio vindt u op onze overzichtspagina.