kv

Malinwa en Belgische Voetbalbond sluiten akkoord met SciSports

MECHELEN – KV Mechelen en de Nederlandse data intelligentie-specialisten van SciSports gaan samenwerken. KV Mechelen gaat gebruikmaken van de technologie van SciSports om de scoutingafdeling te verbeteren. Ook de Belgische Voetbalbond gaat in zee met SciSports.

KV Mechelen gaat het online platform Insight van SciSports gebruiken om spelers over de hele wereld te ontdekken, te vergelijken en te selecteren. Met SciSports Insight krijgt de club een statistisch onderbouwd beeld van meer dan 90.000 actieve spelers, 244 competities en 3.698 clubs wereldwijd. SciSports Insight kan de club bijstaan in de eerste fase van het scoutingproces. 

“SciSports brengt enorm veel efficiency in alle geledingen van onze nieuwe sportieve organisatie”, zegt sportief directeur Stefaan Vanroy. “Door SciSports te gebruiken als een betrouwbare filter vermijden we een groot aantal onnodige scoutingopdrachten. Op basis van de door ons gewenste profielen kunnen we snel een overzicht krijgen van (transfervrije) spelers met de nodige kwaliteiten.”

Elke speler in het platform heeft zijn eigen huidige, potentiële en historische waarde voor zijn invloed op het teamresultaat. Met handige zoekfilters en -functies helpt het platform de scoutingafdeling efficiënt en effectief te opereren.

Rode Duivels

KV krijgt navolging op hoog niveau, want ook de Belgische voetbalbond KBVB gaat een samenwerking aan met SciSports. De bond gaat de data en tools van SciSports gebruiken in de voorbereiding op en tijdens het WK in Rusland.

De nieuwste tool van SciSports heet Balljames. Het is het eerste geïntegreerde spelervolgsysteem dat in realtime volledig automatisch data kan genereren van voetbalwedstrijden.  

Giels Brouwer, ceo van SciSports: “Ik ben teleurgesteld vanwege het mislopen van het WK door het Nederlands elftal, maar het maakt me trots dat SciSports aanwezig is op het hoogste niveau van het wereldvoetbal. Na de reeds bestaande samenwerkingen met internationale en ook Belgische clubs is het natuurlijk een grote stap voor ons om met de Rode Duivels te werken.”