Telenet Solutions 30

Telenet hevelt 300 medewerkers over naar joint venture

MECHELEN – De Mechelse telecomoperator Telenet gaat een joint venture aan met Solutions 30, in België vooral actief via zijn dochtermaatschappij Janssens Field Services. Dit nieuwe bedrijf voegt de installatie- en herstellingsactiviteiten in bedrijven en woningen van beide spelers samen. De joint venture, met vestiging in Mechelen, moet tegen de zomer operationeel zijn.

Koen Verbergt, ceo van het nieuwe bedrijf: “Deze krachtenbundeling stelt ons in staat om de toegenomen complexiteit van smart home, kantoor-, en netwerkdiensten met succes aan te pakken en de uitdagingen van de nieuwe digitale technologieën het hoofd te bieden. We willen dit nieuwe bedrijf uitbouwen tot een toekomstbestendig groeiplatform voor onze klanten, werknemers en aandeelhouders.”

Van de 650 mensen die vandaag voor Janssens Field Services werken, zullen er 350 mensen, die zich op het terrein bezighouden met beveiliging, ICT, slimme energie en IoT-activiteiten, overgeplaatst worden naar het nieuwe bedrijf. Ook vanuit Telenet zullen er zo’n 300 werknemers, die zich vandaag bezighouden met de klanten en netwerk-, installatie- en herstellingsdiensten de overstap naar de nieuwe organisatie maken. Telenet heeft een aandeel van 30% in de organisatie, Solutions 30 zal de resterende 70% van de aandelen in handen krijgen.

Tegenvallende kwartaalcijfers

Het Mechelse telecombedrijf maakte ook zijn kwartaalcijfers bekend en die vielen tegen. Telenet liet met 618.4 miljoen euro opbrengsten in het eerste kwartaal een lichte daling optekenen tegenover het eerste kwartaal vorig jaar. Het management legt de schuld bij de verscherpte concurrentie.