Nachtraven

Starter van de week: Daan en Ken zijn creatieve Nachtraven

MECHELEN – Zij die niet springen, zullen nooit vliegen. Vanuit die gedachte hebben Daan Ver Donck en Ken Bekaert de stap gezet om een eigen zaak uit de grond te stampen. Met Nachtraven verzorgen ze het ontwerp en de realisatie van hospitality en corporate projecten.

Nachtraven is een logisch gevolg van de professionele loopbaan van beide heren. Daan Ver Donck is altijd actief geweest als freelanceontwerper voor grotendeels horecaprojecten, terwijl Ken Bekaert gedurende tien jaar als freelance grafisch vormgever en UX designer werkte.

“Samen met mijn broer Tom Bekaert ben ik ook eigenaar van Pintxos op de Mechelse Vismarkt”, legt Ken Bekaert uit. “Voor dat project hebben Daan en ik ook al de handen in elkaar geslagen en het leverde een mooi resultaat op. We hebben voluit kunnen tonen wat we waard zijn en het zette ons aan om onze activiteiten verder uit te rollen.”

Van A tot Z

Horecastarters en -investeerders, brouwerijen of jonge bedrijven met een andere visie op kantoorinrichting kunnen terecht bij Nachtraven. Het jonge Mechelse bedrijf verzorgt het ontwerp van projecten en realiseert ze van A tot Z. “Dat gaat van de begeleiding in de conceptfase waar we de identiteit, de sfeer en de marketingstrategie bepalen tot het ontwerp van het interieur, grafische elementen, website, branding, enzoverder. Verder doen we ook de coördinatie en opvolging van de uitvoering”, vertelt Daan Ver Donck.

Dat doet het duo samen met freelance creatieveling Max Van Doremalen vanuit het Oh! Ondernemershuis in Mechelen. “We zochten bewust een plek tussen andere jonge ondernemers. Bovendien kunnen we de groei van het bedrijf nog niet goed inschatten, waardoor de flexibiliteit in het Oh! een enorm pluspunt is. Op termijn hopen we goed draaiende en unieke horeca- en bedrijfsconcepten te kunnen realiseren en zo een noemenswaardig ontwerpbureau op poten te zetten.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.