CV Techniek

Liers bedrijf gaat op in Cozie

LIER – CV Techniek NV maakt voortaan deel uit van Cozie, een start-up die gespecialiseerd is in energie-efficiëntie en –optimalisatieoplossingen. Via de overname van het Lierse bedrijf breidt de start-up van ENGIE zijn actieradius uit naar de provincie Antwerpen.

Sinds de oprichting van Cozie begin 2017 deed de start-up al enkele overnames van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van verwarmingsketels, sanitaire installaties en zonnepanelen. Onder meer Ongenae en Zoon BVBA in West-Vlaanderen, Hardenne BVBA in Oost-Vlaanderen en Stallaerts NV in Vlaams-Brabant maken deel uit van Cozie. Nu verstevigt Cozie zijn positie in Oost-Vlaanderen met de overname van Moens BVBA uit Waasmunster en breidt het met de overname van CV Techniek NV uit Lier zijn actieradius ook uit naar de provincie Antwerpen.

Het Lierse CV Techniek NV telt bijna 50 werknemers en is een referentie in verwarming in de regio. De onderneming is gespecialiseerd in verwarmings- en sanitaire installaties voor appartementsgebouwen.

Grotere ambitie voor Cozie

Cozie telt nu 160 medewerkers die zowel actief zijn op de particuliere als de professionele markt. De start-up heeft de ambitie om de perimeter van zijn activiteiten uit te breiden naar heel België tegen 2020. Via toekomstige acquisities wil het ook naar Wallonië uitwijken.

De groei van Cozie kadert in de wil van ENGIE om aan zijn klanten, naast de levering van energie, ook een gamma van innovatieve en digitale producten en diensten aan te bieden. Die moeten hun woning aan een verjongingskuur onderwerpen en de energie-efficiëntie verhogen. Zo heeft de start-up Homefit ontwikkeld, een gratis online tool om gemakkelijk en snel een energieaudit van een woning te doen.