dag

Telenet-reeks De Dag is al half miljoen keer opgevraagd

MECHELEN – De Telenet-reeks De Dag is een regelrechte hit. Tijdens de eerste drie weken na de lancering werd de nieuwe Vlaamse fictiereeks 500.000 keer opgevraagd en heeft 23% (1 op 4) van de Telenet klanten ze bekeken. De serie begint ook aan haar internationale carrière met al drie buitenlandse aankopen.

Op 26 maart lanceerde Telenet De Dag in Play en Play More. Alle 12 afleveringen werden meteen ter beschikking gesteld. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, want 66% van de kijkers bekeek de volledige reeks binnen de week, 29% binnen de 3 dagen en 2% bleek er totaal weg van te zijn en heeft alle afleveringen op één dag bekeken. 87% bekeek vijf of meer afleveringen meteen na elkaar.

“We zijn enorm blij om te horen dat de reeks waar we zo lang en graag aan gewerkt hebben, aanslaat bij de kijkers. Vooral het hoge bingegehalte doet ons plezier. We zien deze cijfers als een beloning van de inspanningen van de volledige cast en crew”, aldus de bedenkers Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

Internationaal

De Dag begint nu ook aan een internationaal succesverhaal. De serie werd reeds verkocht aan Duitsland (ZDF Neo), Nederland (Vodafoneziggo – Movies&Series) en Engeland (Virginmedia) en zal daar later dit jaar gelanceerd worden.

De reeks vertelt het verhaal van een bankoverval met gijzeling en het kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers een dag lang. De soundtrack werd gecomponeerd door Roundhouse en David Martijn, gitarist van de Belgische electro-band Goose. 

De Dag is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis, in coproductie met VIER en ZDF Neo, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter. De internationale verkoop is in handen van Dynamic Television. De serie is later dit jaar ook te bekijken op VIER.