BLAASVELD – Géraldine Van Nieuwerburgh en Joachim Van den Broeck baatten in Steenhuffel vijf jaar lang Bistro Leireken uit. Maar hun droom was volledig hun eigen ding te kunnen doen, en na een jaar verbouwen openden ze in Blaasveld Olle Bolle, een lunchroom en ijsbar.
Géraldine en Joachim zjn geen groentjes in de horeca. Ze zijn gebeten door de passie om te ondernemen in deze sector.
“Wij hebben onze zaak BistroL zes jaar geleden opgestart. Toen was Géraldine nog werkzaam bij de industriële bakkerij Pastridor in Londerzeel en ik was op dat moment unit manager van een bedrijfsrestaurant bij Glaxo Smith Kline voor Compass-Group”, vertelt Joachim. “Gedurende meer dan vijf jaar hebben wij in Steenhuffel Bistro Leireken gerund. Maar het huurcontract liep ten einde en in 2016 hebben we de beslissing genomen om een pand te kopen en volledig ons eigen ding te gaan doen.”
Ze wonen al sinds 2010 in Willebroek en beslisten om een zaak te beginnen dicht bij huis met een concept dat volgens hen nog ontbrak in Blaasveld en Willebroek. Het pand dat ze kochten, ligt aan de Mechelsesteenweg 130A in Blaasveld. Meer dan een jaar werd het verbouwd, en ondertussen namen de plannen voor het concept vorm.
Combinatie
“Dat concept maakt een combinatie van onze passie voor horeca en ondernemen en een bruisend sociaal en familiaal leven mogelijk. Wij zijn nu niet meer afhankelijk van huisbazen of andere verplichtingen. Olle Bolle is hoofdzakelijk een dagzaak waar wij lunch en ons overheerlijk roomijs serveren. We werken graag met natuurlijke seizoensgebonden producten en proberen alles zo veel mogelijk in eigen huis te bereiden.”
Wie benieuwd is naar Olle Bolle, kan op vrijdag 27 april langsgaan tijdens de opendeuravond van de zaak, van 16 tot 21uur.