Swinnen

Zweedse groep neemt garages van Andries NV over

LIER/BERLAAR – De Zweedse investeringsgroep Anders Hedin Invest Group heeft de Mercedes-garages van de holding Andries NV overgenomen. Daarbij horen Garage A. Swinnen bvba uit Lier en Garage Euromotors NV uit Berlaar.

Eind vorig jaar nam Anders Hedin al zeven Oost-Vlaamse verkooppunten van Mercedes over van invoerder Mercedes-Benz Belgium-Luxembourg. Het ging om de vestigingen Gent-Zeehaven, Sint-Martens-Latem, Eeklo, Mercedes Certified in Gent, Aalst, Ninove en Zottegem.

Nu komen er dus nog de vier Mercedes-Benz vestigingen van de overkoepelende holding Andries NV bij. Die wordt geïntegreerd in de Zweedse investeringsgroep. Tot Andries NV behoren naast Garage A. Swinnen bvba in Lier en Garage Euromotors in Berlaar ook Garage Vriesdonk in Brasschaat en de Mercedes-concessie Eddy Joosen NV in Kontich.

De vier full-service bedrijven waren vorig jaar goed voor een omzet van 100 miljoen euro en 89 personeelsleden. De overname dient nog wel door de toezichthoudende instanties te worden goedgekeurd.

Meer slagkracht

Luc Andries, zaakvoerder van Andries NV: “Onze gedrevenheid en ambitie hebben 20 jaar bijgedragen tot de uitbouw van een sterke en rendabele groep. Op die manier hebben we ons bedrijf klaargestoomd voor integratie binnen een toonaangevende internationale organisatie, om zo meer slagkracht te krijgen binnen het Europa van morgen.”