overname-en-fusies

AZ Vilvoorde legt IT in handen van bITss

PUURS – Business IT Services & Solutions (bITss) uit Puurs beheert voortaan de volledige IT-infrastructuur van het ziekenhuis AZ Jan Portaels Vilvoorde. “Dit is een primeur, want het is de eerste keer dat een ziekenhuis voor een dergelijke samenwerking gaat”, zegt Philip Tondeleir van bITss.

De IT-infrastructuur laten beheren door een externe partner gebeurt nog niet vaak in de ziekenhuissector. Maar meer en meer worden ziekenhuisdirecties zich ervan bewust dat een IT-storing bijzonder zware gevolgen kan hebben voor patiënten en de ziekenhuiswerking. Omdat de nood aan technische expertise toeneemt, zoeken ziekenhuizen intensieve samenwerkingen met gespecialiseerde kennispartners.

Daarom opteerde AZ Jan Portaels ervoor om de IT-ondersteuning over te laten aan een externe partij waardoor het zich volledig kan concentreren op zijn kerntaken inzake patiëntenzorg en tegelijk zijn IT-landschap kan optimaliseren.

Voor AZ Jan Portaels primeert het belang om met een IT-leverancier samen te werken die de infrastructuur performant en professioneel ondersteunt, en daarbij strategisch meedenkt om businessuitdagingen efficiënt aan te pakken.

Partners

“Bij een dergelijke samenwerking valt de traditionele verhouding tussen leverancier en klant in feite weg”, zegt Steven Creve, IT-manager bij AZ Jan Portaels. “We zochten naar een IT-partner in de echte zin van het woord, die tevens vlot vertrouwd is met de ziekenhuissector. bITss beantwoordt voor 100% aan deze criteria.”

Van de drie IT-bedrijven die inschreven op de openbare aanbesteding, kwam bITss als beste uit de bus. Dat het bedrijf al eerder voor het ziekenhuis werkte, was daarbij volgens Filip Wilsens van bITss niet eens doorslaggevend. “We onderscheiden ons met een ondersteuning van 7/7 en 24/24, tot op het niveau van de applicatieservers. Dat is een niveau waar andere spelers op afhaken. We faciliteren bovendien een transparant en eenvormig IT-landschap waarop leveranciers makkelijk kunnen aligneren. In een zorgsector die meer en meer evolueert naar een samenwerking op partnershipniveau is dat een sterke troef.”