IMG_3885-759×500

Leafy biedt alternatief voor frisdrank

LIER – De jonge onderneemster Britt Laeremans uit Lier lanceert Leafy, een gezonde drank die een alternatief wil zijn voor frisdrank. Leafy wordt bereid door een zakje met kruiden, bloemen en theebladeren enkele uren te laten trekken in koud water.

Britt Laeremans (26) werkt in de sociale sector maar heeft in bijberoep een eigen bedrijfje opgestart. Ze had genoeg van bruisende drankjes vol suiker en met te veel cafeïne en zocht naar een alternatief. Het resultaat is Leafy, verkrijgbaar in 7 varianten.

“Leafy bevat geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en geen conserveermiddelen”, vertelt de jonge onderneemster. “Elk drankje wordt gemaakt met gedroogde bloemen, bladeren en fruit. Sommige varianten bevatten zelfs geen theebladeren, waardoor ze ook kindvriendelijk zijn.”

Koud

Bereiden gebeurt via de cold brew-methode. Je laat een zakje met de ingrediënten 6 tot 8 uur in een liter water trekken. Daarna blijft het drankje 4 dagen goed. “De ingrediënten haal ik in Nederland en zijn allemaal bio. De productie doe ik zelf.”

Je kunt een Discover Box aanschaffen met zes verschillende Leafy’s, of kiezen voor Kick Start met oolong, vlierbloesem en citroenverveine, Holiday Vibe met Griekse bergthee en hibiscus of één van de andere mengsels.

De drankjes zijn te koop via de webshop en Britt werkt ook aan een netwerk van verkooppunten. Vanaf volgende week is Leafy alvast te koop bij Atmosfaere in Lier.

“Het is mijn droom om hier ooit mijn voltijds beroep van te maken”, besluit Britt Laeremans.