galapagos

Galapagos test longmedicijn bij 1500 patiënten

MECHELEN – Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos schakelt over op fase 3 voor het onderzoeken van de effectiviteit van zijn potentieel geneesmiddel GLPG1690 bij patienten met idiopatische longfibrose. De twee studies van deze derde fase zijn Isabela genoemd, naar het grootste Galapagos-eiland.

In de twee studies zullen in totaal 1.500 patiënten worden opgenomen die over de hele wereld worden gerecruteerd, met een aanzienlijk deel van de patiënten in de VS en Europa. Fase 3 zal waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 beginnen met de dosering.

Alle patiënten zullen doorgaan met hun behandeling totdat de laatste patiënt in hun studie 52 weken behandeling heeft voltooid. Daarom blijven sommige patiënten aanzienlijk langer in de studie dan 52 weken. Met deze aanpak kunnen minder frequente klinische gebeurtenissen worden beoordeeld die anders moeilijk te evalueren zijn in conventionele klinische onderzoeken met een duur van één jaar.

Mijlpaal

“We kijken uit naar het starten van Isabela 1 en 2-studies om robuuste antwoorden te kunnen geven over de werkzaamheid en veiligheid van GLPG1690, een medicijn in ontwikkeling met een innovatieve werkingsmethode”, zegt Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos. “Deze aankondiging is opnieuw een mijlpaal in de ontwikkeling van ons bedrijf; we zullen ons eerste door Galapagos gesponsorde Fase 3 ontwikkelingsprogramma initiëren.”

De beurs reageerde vrijdag heel positief op de aankondiging van Galapagos. De koers van het Galapagos-aandeel steeg met 4%. Maandag daalde de koers tot het niveau van voor de aankondiging.