Java

Elmos groeit door consultants zelf op te leiden

MECHELEN – 27% van de bedrijven ondervindt problemen om ICT-personeel te vinden. Het Mechelse ICT-consultancybedrijf Elmos dat ICT-hulp biedt aan middelgrote en grote bedrijven, leidt zijn informatici zelf op als ze niet te vinden zijn in scholen of op de arbeidsmarkt.

“We merken dat de vraag naar analisten, mobile app developers, security managers en GDPR-specialisten blijft stijgen. Er wordt grof geaasd op iedereen met kwalificaties in ICT, en de vraag naar ICT-specialisten zal alleen maar groter worden. Het is dus aan ons om een oplossing te vinden voor de schaarste. Vinden we onze informatici niet op de arbeidsmarkt of in scholen, dan leiden we ze gewoon zelf op”, zegt Liesbeth Debruyn, CEO van Elmos.

“Onze sector leeft al langer in krapte. Maar de druk om talent te vinden, neemt sterk toe. Daarom leiden we kandidaten op die geen klassieke ICT-opleiding hebben gevolgd, maar wel een gezonde interesse hebben in de sector. Op basis van betaalde opleidingen en stages stomen we onze werknemers klaar voor hun job. Die mindswitch om niet meer alleen op diploma’s te focussen, is nodig. We moeten werknemers durven opleiden on-the-job. Doen we dat niet, dan riskeren we dat ons land niet meer zal kunnen concurreren met onze buurlanden.”

Een krappe arbeidsmarkt zet een rem op de groei van bedrijven. Voor informatici geldt die krapte al veel langer. Toch slaagt Elmos erin om te groeien, door haar consultants zelf op te leiden en in de watten te leggen.

No-nonsense

Elmos heeft een sterke no-nonsensehouding en investeert in de groei en kennis van zijn werknemers. “We zoeken de juiste persoon, met de juiste kennis, tegen de juiste prijs. Bovendien zorgen we ervoor dat onze medewerkers hun carrière kunnen ontwikkelen”, aldus Liesbeth Debruyn. En dat no-nonsensebeleid leverde Elmos in 2017 een groei van 8,75% op ten opzichte van 2016. Het is het zevende opeenvolgende groei-jaar van het bedrijf.

In 2017 werd de klantenportefeuille van Elmos verder uitgebreid met bedrijven als Aveve, Havenbedrijf Antwerpen, Allianz, Assuralia, Crelan en Euromex.