wimverhuur

Wim Verhuur wil het modernste verhuurbedrijf van België worden

SINT-KATELIJNE-WAVER – Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur, zopas uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar, dankt zijn team voor de inzet met een foodtruck. Hij werkt intussen aan een ambitieus toekomstplan om van Wim Verhuur tegen 2020 het modernste verhuurbedrijf van België te maken.

De jury van JCI verkoos Wim Van Nuffelen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar vanwege de sterke groei van het bedrijf, de manier van bedrijfsvoeren, durf, risico en personeelsaanpak. Dat laatste is voor Wim Van Nuffelen bijzonder belangrijk. “De erkenning als Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar is de verdienste van heel de ploeg. Wij willen meer dan enkel een werkgever-werknemerrelatie.” Om het personeel te bedanken, passeert er woensdagmiddag een foodtruck bij Wim Verhuur.

Wim Verhuur kan rekenen op 45 vaste medewerkers. “Iedereen is bij ons van betekenis, van werkvloer tot bureau. We brengen competenties in kaart, zorgen voor coaching en opleiding. Daarnaast is er dagelijks overleg en een versterking van onze leidinggevenden. Tot slot kiezen we voor een sterk inwerktraject met opvolggesprekken en sturing op maat.” De leidinggevenden worden ook nauw betrokken bij de rekrutering en het groeiproces. “Het is ontzettend uitdagend om de juiste mensen te vinden. Ze moeten een match hebben met Wim Verhuur. Dat betekent werken in een cultuur van samen het bedrijf maken in plaats van gewoon werken in een bedrijf.”

Webconcept

Wim Van Nuffelen bouwde het bedrijf uit van slechts 2 machines naar een assortiment van 2.400 machines. Ook voor de toekomst is Van Nuffelen ambitieus. “We willen logistiek het verschil blijven maken. Onze grootste concurrenten worden echter niet andere bedrijven, maar het internet. We moeten rekening houden met de bol.com-generatie die direct bestelt en meteen ook een levering wenst. Het bedrijf omvormen naar een webconcept is een hele uitdaging.” In 2020 wil Wim Verhuur het modernste verhuurbedrijf van België worden door fel te investeren in IT en online bestellingen 24 uur op 24 mogelijk te maken.

Ook op het vlak van veiligheid zijn er een aantal cruciale vragen. “Zal iedereen in de toekomst nog zomaar een hoogtewerker of een graafmachine mogen gebruiken zonder rijbewijs? We moeten ook binnen de sector het aantal ongevallen fors kunnen verminderen.”