midzeel

Uitbaters van Katelijns restaurant plannen nieuwe zaak in Spanje

SINT-KATELIJNE-WAVER – Pannenkoekenbistro Midzeelhoeve kreeg een Lux Award als beste pannenkoekenrestaurant van België. Uitbaters Christine en Mario denken intussen al aan een nieuwe zaak: een barbecuerestaurant met b & b in Catalonië.

“Na de vele awards voor meest kindvriendelijke zaak en de bekroning tot horeca ambassadeur in 2016 zijn we nu door Lux Restaurant & Bar awards 2018 uitgeroepen tot beste pannenkoekenrestaurant”, zegt Christine De Backer, samen met Mario De Middelaer uitbater van Midzeelhoeve.

De organisator van de Lux Awards is gevestigd in Londen en zoekt wereldwijd naar innovatieve concepten, onder meer bij restaurants en bars. “Ze zijn bij ons gekomen via de prijs die ik vorig jaar won met de wafelburger bij KookTalent van Vlaanderen”, vertelt Mario. “Dat was opgevallen bij de mystery shoppers die de organisatie gebruikt en die bij ons twee keer anoniem zijn komen eten.”

De organisatie is niet karig met haar lof voor Midzeelhoeve, die “een innovatieve Belgische bistro met een brede waaier van gerechten, wafels en pannenkoeken inbegrepen, die je nergens anders in België vindt” wordt genoemd. De mystery shoppers loofden ook de roomijs, gourmet burgers, ribbetjes en mixed grill. De nimmer aflatende ijver van de uitbaters om hun kaart steeds te vernieuwen, kreeg ook lof.

Catalonië

En Mario en Christine hebben nog meer verregaande plannen: binnen een paar jaar willen ze verhuizen naar Spanje en daar een barbecuerestaurant met b & b openen.

“We hebben altijd gezegd dat we de Midzeelhoeve een jaar of tien willen uitbaten. Binnen zo’n drie jaar is het zover, en dan zijn onze kinderen ook afgestudeerd. Dan vertrekken we naar Spanje”, zegt Mario. “Ik wil gerust lang en hard werken, maar niet in België. In Spanje zijn de sfeer en het klimaat aangenamer, We denken aan Catalonië, in de buurt van Platja d’Aro. Voorlopig plannen we een restaurant met 20 à 25 couverts, en in de b & b een vijftal kamers.”